کتف یا تیغه شانه، قسمتی از شانه است که در بالای کمر قرار دارد و گاهی به آن به عنوان “استخوان بال” نیز اشاره میشود. کتف بالدار یا شانه بالدار، یک مشکل است که در آن تیغه شانه به جای قرارگیری صاف خود، به بیرون منحرف شده است.
آسیب به عصب طولانی توراسیک (به عنوان مثال نگه داشتن کیسه روی یک شانه برای مدت طولانی)، عصب کتف پشتی یا عصب جانبی نخاعی باعث ایجاد کتف بالدار میشود.
حرکات و کارهای تکراری مانند تمیز کردن پنجرهها، حفر در زمین یا اصلاح بوتهها میتواند منجر به آسیب عصب و درنهایت کتف بالدار شود، به خصوص اگر عضلات اطراف کتف شما ضعیف باشد.
ورزشکاران با استفاده از بازوهای خود در حرکات برای پرتاب توپ، شنا یا راکتهای چرخشی حساس هستند.
عضله سراتوس قدامی اغلب مقصر اصلی کتف بالدار است.عضله سراتوس قدامی در سمت قفسه سینه از کنار دنده در زیر سینه شروع میشود و از پشت به زیر کتف دور میزند.
در کتف بالدار، این عضله به طور خاص، غیرفعال یا بسیار ضعیف شده است:
عدم تعادل عضلات همچنین میتواند باعث کتف بالدار شود. وقتی عضلات قفسه سینه شما بیش از حد سفت باشد، شانهها را به جلو میکشد و در نتیجه باعث کتف بالدار میشود.
همانطور که گفته شد، عضله سراتوس قدامی گروه عضلانی پشت شما است که تیغههای شانه را در پشت نگه داشته است. وقتی این عضله در اثر حالت خمیده یا نشستن بیش از حد روی صندلی کم استفاده میشود، به جای اینکه منقبض شود تا بتواند تیغههای شانه را از پشت شانه پایین بیاورد، بی تحرک و غیرفعال میشود. یکی از علل دیگر این است که، عضلات قفسهی سینه به طور مداوم منقبض میشوند. آنها عضلات مخالف سراتوس قدامی هستند – به این معنی که وقتی منقبض میشوند، عضلات سراتوس قدامی آزاد میشود. به نوبه خود، این تیغههای شانه شما را به سمت بالا آزاد میکند و منجر به کتف بالدار میشود.
در حالی که کتف بالدار اغلب به دلیل آسیب دیدگی ایجاد میشود، اما گاهی اوقات نتیجه آن موارد دیگری است.
همچنین میتواند به دلیل بیماریهای ویروسی، واکنشهای آلرژیک به دارو، مصرف بیش از حد دارو، دیستروفی عضلانی و قرار گرفتن بیش از حد در معرض سموم ایجاد شود.
با حرکات اصلاحی تا حد زیادی بهبود میابد در کلیپ زیر آموزش حرکات اصلاحی کتف بالدار توسط گلستان سلامت را مشاهده میکنید: