دانلود اپلیکیشن اندرویدی گلستان سلامت

  • چه نانی بخورم؟ارزش غذاییش چیه؟

    خواندن این مطلب

    6 دقیقه

    زمان میبرد!

    چه نانی بخورم؟ارزش غذاییش چیه؟

    گلستان سلامت،پزشک و مربی تو

    برگزار کننده خاص ترین و ترکیبی ترین دوره ورزش درمانی
    بصورت حضوری و آنلاین
    ترکیب فیتنس و دستگاه و منوال تراپی و trxو snpe

    ثبت نام دوره های حضوری و آنلاین از طریق:
    تلگرام
    @golestanhealth
    دایرکت:
    golestan_health
    واتس اپ:
    09032921231
    سایت:
    www.golestanhealth.ir

    که هیچ جا همچین چیزی نیست!

    نان انواع مختلفی دارد که برخی از آن‌ها شامل نان سفید، نان بربری، نان لواش، نان باگت و مواردی مانند این هستند. هر یک از انواع نان طعم و مواد مغذی گوناگونی دارند. اما برخی مواد مغذی در تمام نان‌ها مشترک هستند. به عنوان مثال، نان سرشار از فیبر، پروتئین، چربی و کربوهیدرات است. این ترکیبات مغذی، برای سلامتی بدن اهمیت بسیار زیادی دارند.

    به عنوان مثال، انرژی مورد نیاز بدن را فراهم می‌سازند. علاوه بر این، انواعی از ریز مغذی مثل آهن، کلسیم و مواد معدنی مختلف در نان وجود دارد که به حفظ سلامتی بدن کمک می‌کنند و از بروز بیماری‌ها جلوگیری می‌کنند. در ادامه این مطلب از مجله تخصصی فیت کلاب قصد داریم به طور کامل درباره کالری و ارزش غذایی انواع نان توضیح دهیم. بنابراین پیشنهاد می‌کنیم تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.

     

    ارزش غذایی انوع نان:

    1.ارزش غذایی نان گندم سفید 

    1کف دست:

    25کالری

    1.1 گرم چربی

    16.3گرم سدیم

    .2 گرم فیبر

    ۲. ارزش غذایی نان باگت

    نصف یک عدد 80کالری

    .6 گرم چربی

    17.1گرم سدیم

    08گرم فیبر

    ۳. ارزش غذایی نان جو

    هر کف دست 75کالری

    .9 گرم چربی

    19 گرم سدیم

    2.3 گرم فیبر

    ۳. ارزش غذایی نان پروتیین

    هر برش 81 کالری

    1.4گرم چربی

    12. گرم سدیم

    4 گرم فیبر

     

    طبق این اطلاعات کدوم بهتره؟

     

    • فیبر: اولین ماده مفید و ضروری در نان

    فیبر یکی از مهم‌ترین ترکیبات نان است که به هضم مواد غذایی کمک می‌کند و از گرفتگی روده، یبوست و عفونت دستگاه گوارش جلوگیری خواهد کرد. نان گندم حاوی فیبر نامحلول و نان جو حاوی فیبر محلول است. هر دو نوع فیبر برای بهبود سلامتی بدن ضروری هستند. یکی از مهم‌ترین مزایای مصرف فیبر این است که سطح کلسترول بد بدن را کاهش می‌دهد.

    همچنین برخی مطالعات نشان داده است، فیبر باعث افزایش قدرت تمرکز و تقویت ماهیچه‌های روده می‌شود. کاهش فیبر نان باعث بروز مشکلاتی مثل بواسیر، شکاف بافت معده و مواردی مانند این خواهد شد. علاوه بر این، احتمال جذب سموم معده وجود دارد. یعنی سموم مواد غذایی مجدداً به معده برمی‌گردند و جذب می‌شوند. در نتیجه وارد جریان خون خواهند شد و ممکن است در بدن تجمع پیدا کنند. همین مسئله باعث اختلال در تعادل سیستم عصبی، التهاب مفاصل و پیری زودرس می‌شود.

    • پروتئین: دومین ماده مفید و ضروری در نان

    یکی دیگر از مهم‌ترین مواد مغذی موجود در نان، پروتئین است. همانطور که می‌دانید، پروتئین نقش مهمی در احساس سیری دارد و به رشد توده‌های عضلانی کمک می‌کند. مطالعات انجام شده نشان می‌دهد، مصرف نان به صورت روزانه حدود ۴۵ درصد پروتئین روزانه مورد نیاز بدن را فراهم خواهد ساخت. ارزش غذایی و مقدار پروتئین موجود در نان سبوس‌دار بیشتر است. زیرا تمام دانه‌های گندم و پوست آن به آرد تبدیل می‌شوند. به همین دلیل پزشکان معتقد هستند، نان سبوس‌دار باید به برنامه غذایی افراد اضافه شود. زیرا در حدود نیمی از انرژی و پروتئین بدن را فراهم می‌سازد.

    • چربی: سومین ماده مفید و ضروری در نان

    سومین ماده مغذی نان چربی‌های سالم هستند. اگر ماده اولیه نان آرد جو باشد، می‌تواند باعث کاهش سطح کلسترول بد بدن شود. همچنین به تنظیم فشار خون و قند خون کمک کند. برخی مطالعات نشان داده است، مصرف منظم نان جو باعث تنظیم سطح کلسترول بدن می‌شود و احتمال بروز مشکلاتی مثل چربی خون را کاهش می‌دهد. البته این مسئله زمانی صدق می‌کند که نان حاوی شکر، آرد تصفیه شده و روغن‌های غیر مجاز نباشد.

    درون دانه گندم مقدار قابل توجهی چربی سالم وجود دارد که فواید بسیار زیادی برای سلامتی دارد. به عنوان مثال باعث کاهش خطر بروز بیماری‌های عروق کرونر قلب می‌شود. در برخی نان‌های صنعتی، از اسید چرب امگا ۳ استفاده می‌شود که ارزش غذایی آن را افزایش می‌دهد. پیشنهاد می‌کنیم در کنار مصرف نان‌های سالم، روغن گندم نیز مصرف کنید. روغن گندم بسیار ملین است و سرشار از ویتامین می‌باشد.

    • کربوهیدرات: چهارمین ماده مفید و ضروری در نان

    کربوهیدرات یکی دیگر از مهم‌ترین مواد مغذی بدن است که به تامین انرژی بدن کمک می‌کند. البته مصرف بیش از حد کربوهیدرات باعث افزایش قند خون می‌شود و خطر بروز بیماری‌هایی مانند دیابت را افزایش می‌دهد. ولی با توجه به اینکه کربوهیدرات نان همراه با فیبر مصرف می‌شود، ممکن است برای بدن سودمند باشد.

    زیرا فیبر می‌تواند سرعت جذب کربوهیدرات در روده را کاهش دهد. این مسئله به تنظیم قند خون کمک می‌کند. اگر در معرض بروز بیماری‌هایی مانند سرطان، ناراحتی‌های قلبی، سوء تغذیه یا چاقی قرار دارید، پیشنهاد می‌کنیم نان‌های سبوس‌دار را مصرف کنید که سالم‌تر هستند و کربوهیدرات کمتری دارند.

    • ویتامین: پنجمین ماده مفید و ضروری در نان

    نان سرشار از ویتامین است. برخی از مهم‌ترین ویتامین‌های موجود در نان شامل ویتامین B1(تیامین)، ویتامین B3(نیاسین)، ویتامین E، ویتامین B2 هستند. این ویتامین‌ها باعث تقویت ماهیچه‌های روده می‌شوند و دردهای ماهیچه‌ای را کاهش می‌دهند. همچنین بر بهبود تمرکز و شادابی موثر هستند. البته بخشی از ویتامین‌ها هنگام آسیاب کردن گندم و پخت نان از بین می‌روند. اما درصد باقی مانده تاثیر بسیار زیادی بر حفظ سلامتی بدن دارند. حتی نان‌هایی که از آرد سفید تهیه می‌شوند، سرشار از ویتامین و مواد مغذی هستند.

    • مواد معدنی: ششمین ماده مفید و ضروری در نان

    انواعی از مواد معدنی در نان وجود دارد. همانطور که می‌دانید، مواد معدنی مانند کلسیم، فسفر، منگنز و منیزیم نقش مهمی در عملکرد اندام‌های داخلی بدن دارند. برخی از مهم‌ترین وظایف ترکیبات معدنی در بدن شامل موارد زیر هستند:

    1. آهن می‌تواند از کم خونی و فقر آهن جلوگیری کند. همچنین اکسیژن را در اختیار سلول‌های بدن قرار می‌دهد.
    2. کلسیم به تراکم استخوان کمک می‌کند و قدرت مفاصل را حفظ خواهد کرد.
    3. روی از ناراحتی‌های قلبی جلوگیری می‌کند و به حفظ سلامتی پوست کمک می‌کند. همچنین نقش مهمی در تقویت سیستم ایمنی بدن دارد.
    4. منیزیم از بروز بیماری‌های سرطانی جلوگیری می‌کند و بر استخوان سازی موثر است.
    5. پتاسیم در عملکرد گلبول‌های قرمز نقش دارد و از مرگ سلولی گلبول‌های قرمز جلوگیری می‌کند.
    6. فلوئور می‌تواند به تقویت مینای دندان کمک کند و استحکام آن را افزایش دهد
    7. سدیم برای بهبود طعم نان و بهبود کیفیت آن مورد استفاده قرار می‌گیرد.
    8. سلنیوم از اکسیداسیون سلول‌ها جلوگیری می‌کند.
    • ریز مغذی ها: هفتمین ماده مفید و ضروری در نان

    انواعی از ریز مغذی در نان وجود دارد که ارزش غذایی آن را افزایش می‌دهد. در واقع یکی از مهم‌ترین دلایل مهم بودن نان برای رژیم غذایی، وجود ریز مغذی‌ها است. به عنوان مثال یکی از ریز مغذی‌ها گلوتن است که به عنوان اجزای سازنده ساختمان بدن مورد استفاده قرار می‌گیرد. سیلیس عنصر دیگری است که به استحکام دندان و استخوان کمک می‌کند. از دیگر ترکیبات مغذی موجود در نان، فولیک اسید است که به بهبود رشد جنین کمک می‌کند و عملکرد سلول‌های قرمز بدن را تقویت خواهد کرد.

    درباره نویسنده



    نظرات کاربران



    دیدگاهتان را بنویسید

    مطالب مرتبط



    محصولات جدید

    اولین دوره SNPE در ایران!
    تومان
    1,000,000
    دوره اصلاحی و درمان آسیب و توانبخشی
    تومان
    1,500,000
    7%
    اولین دوره توانبخشی فیتنس-تی آرایکس در ایران
    تومان
    1,400,000
    1,500,000
    دوره کاهش وزن و چربی سوزی
    تومان
    1,500,000
    افزایش وزن سالم و عضله سازی
    تومان
    1,500,000

    جستجو کنید ...

    تبلیغات

    از من بپرس

    سلام!گلستان سلامت هستم چگونه میتونم بهتون کمک کنم؟
    Select Language